Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. - Πληροφορίες

Γονιός και σύντροφος, γίνεται;

δημοσιεύτηκε από admin 17/05/2018 0 σχόλια

Καλή διαπροσωπική σχέση με τον σύντροφό μας, ενώ υπάρχουν παιδιά; Όνειρο ζωής; Ανέφικτος στόχος; Ή απλά μία προσπάθεια που χρειάζεται και τους δύο για να  πετύχει; 

Για α είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, η εικόνα μας αλλάζει με το γάμο, με την καθημερινότητα, με τους ταχύτατους ρυθμούς της ζωής μας. 
Όλα αυτά σκεφτόμουν όταν είδα μία παλαιότερη ανάρτηση ενός χρήστη του Reddit ο οποίος γιόρτασε την δέκατη επέτειο γάμου με τη γυναίκα του και ανέβασε μία φωτογραφία με το ακόλουθο σχόλιο.. 


«10η επέτειος γάμου σήμερα και είπαμε να βγάλουμε μία ρομαντική φωτογραφία»

 

 

Αυτοσαρκασμός………; Ειρωνεία…………; Ειλικρίνεια………….;  Ή απλά απεικόνιση της καθημερινότητάς μας; 
Η φωτογραφία, η οποία αποτυπώνει στιγμές της καθημερινότητας μιας οικογένειας,  αναδείχτηκε σε θέμα που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών χρηστών  στον συγκεκριμένο ιστότοπο. Την επόμενη μέρα λοιπόν  ο συγκεκριμένος χρήστης ανέβασε μία άλλη φωτογραφία, με το ακόλουθο σχόλιο :


 «Χθες μας είδατε στα χειρότερά μας, αλλά ορκίζομαι ότι η ζωή μας είναι πολύ όμορφη»

 

 

Και η αλήθεια είναι ότι όντως η καθημερινότητά μας μπορεί να είναι πολύ καλύτερη..

 


Δύο φωτογραφίες όμως, μία καθημερινότητα, πολλαπλές όψεις και πολλαπλοί τρόποι να την αντιμετωπίσουμε και να την αποτυπώσουμε..
Νομίζω ότι όλοι μας βιώνουμε στην καθημερινότητά μας και τις δύο όψεις των φωτογραφιών.. Επίσης, νομίζω πως όλοι θα παραδεχτούμε πως από τη στιγμή που στην καθημερινότητά μας και στη ζωή ενός ζευγαριού προστίθενται τα παιδιά τροποποιούνται οι ισορροπίες, αλλάζουν οι χρόνοι, οι προτεραιότητες, οι συνήθειες, ο ρυθμός της ζωής. 

 


Πόσα πράγματα άραγε δεν κάνουμε σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από ότι στο παρελθόν; Πόσα πράγματα πλέον δεν κάνουμε ταυτόχρονα; 
Θα πρέπει όμως όλοι μας να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν μπορούμε να νιώσουμε πραγματικά ευτυχισμένοι, αν δεν νιώθουμε καλά τόσο με την εικόνα μας όσο και με τον σύντροφό μας. 

 


Τι θα βοηθούσε λοιπόν να κάναμε; 
Νομίζω ότι πρέπει να είναι πρωταρχικός μας σκοπός η προσπάθεια εύρεσης και καθιέρωσης χρόνου μόνο για το ζευγάρι, η προσπάθεια διατήρησης της επικοινωνίας, η προσπάθεια κοινής αντιμετώπισης των καταστάσεων.
Επικοινωνία δεν νοείται μόνο η συζήτηση και η ανταλλαγή πληροφοριών για τα παιδιά, για τις απαραίτητες αγορές για το σπίτι και για τα οικονομικά.. Επικοινωνία είναι η ουσιαστική ανταλλαγή πληροφοριών για όλα τα θέματα που μπορεί να μας απασχολούν, ακόμα και για όσα μπορεί να μην θεωρούνται ουσιώδη.. Ίσως τελικά αυτά να είναι ακόμα πιο ουσιώδη, καθώς μπορεί να μας κάνουν να αισθανθούμε πιο ρομαντικοί, να θυμηθούμε την χαμένη μας παιδικότητα, τον αυθορμητισμό μας…


    


Ας αξιοποιήσουμε κάθε δυνατή βοήθεια, τη μητέρα μας, την πεθερά μας, την κοπέλα που μας βοηθάει με τα παιδιά, τον χρόνο που τα παιδιά είναι στο σχολείο.. 

 

 

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήρατε άδεια από τη δουλειά σας ταυτόχρονα με το σύζυγό σας και ενώ τα παιδιά ήταν στο σχολείο εσείς κανονίσατε μία βόλτα στα μαγαζιά, καφέ και μεσημεριανό φαγητό στο αγαπημένο σας εστιατόριο; 
Πότε ήταν η τελευταία φορά που κανονίσατε με τις φίλες σας για ένα καφεδάκι και χαλαρώσατε συζητώντας ήρεμα; 
Πότε ήταν η τελευταία φορά που προσπαθήσατε και τα καταφέρατε να επικοινωνήσετε ουσιαστικά με το σύζυγό σας για θέματα που δεν αφορούσαν τα παιδιά; 

 


Εάν οι απαντήσεις που δίνετε στον εαυτό σας αναφέρονται σε μία μακρινή περίοδο, θα πρέπει να κρατήσετε στο μυαλό σας ότι κανένας μας δεν μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία τα παιδιά του και τις κρίσεις (μικρές ή μεγάλες) που συμβαίνουν καθημερινά, αν δεν είναι εκείνος ήρεμος.
Προσπαθήστε λοιπόν να ξεκλέψετε λίγο χρόνο και απολαύστε τον.. Με την πιο ουσιαστική έννοια της λέξης απόλαυσης… Και στο κλείσιμο της μέρας θυμηθείτε τις όμορφες στιγμές που απολαύσατε και βάλτε στόχο σας την επανάληψή τους.. 
Γιατί η ζωή μας αξίζει να την απολαμβάνουμε.. 

 

 


Μην διστάζετε να μας στέλνετε τους προβληματισμούς σας για θέματα που θέλετε να αναλύσουμε και να συζητήσουμε. Περιμένω με ανυπομονησία τις προτάσεις σας στο info@firstimemommy.gr

Θυμηθείτε να δίνετε αξία στον εαυτό σας….Γιατί αν δεν του δώσετε εσείς, δεν θα σας δώσει κανένας την αξία που σας αρμόζει..


(Στο άρθρο χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από τον ιστότοπο www.iefimerida.gr, φωτογραφίες από τον ιστότοπο laetuslifestyle.com, www.senseomosense.com, www.google.gr)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ελένη Σολταρίδου είναι ψυχολόγος, με δύο γραφεία ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα. Έχει αποφοιτήσει με άριστα από το τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιά στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Υγείας. 
Έχει ολοκληρώσει κύκλο ψυχοθεραπείας στη Διαχείριση των Αγχωδών Διαταραχών και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία. Είναι υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 
Επαγγελματικά ασχολείται με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών τόσο στο αντικείμενο της Ψυχολογίας, όσο και στο αντικείμενο της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων.Είναι επιστημονικός συνεργάτης εταιριών, είναι υπεύθυνη συγγραφής άρθρων για το Γραφείο Διασύνδεσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.Λατρεύει την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και την αρθρογραφία. Άρθρα της δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης. Μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και στο Linkedin

Ετικέτες: γονείς ζευγάρι

γράψτε ένα σχόλιο