Πως να γίνετε μοντέρνοι γονείς

Όλοι θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι γονείς που μπορούμε να είμαστε για τα παιδιά μας, αλλά υπάρχουν συχνά αντιφατικές συμβουλές για το πώς να μεγαλώσουμε ένα παιδί ευγενικό και επιτυχημένο. Καθ 'όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς μας, είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στην εξισορρόπηση των προτεραιοτήτων και στη γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των αναγκών των παιδιών σας, των άλλων μελών της οικογένειας και του εαυτού σας. Οι σύγχρονοι γονείς έχουν στη διάθεσή τους χιλιάδες πληροφορίες αλλά παρ’ολα αυτά, είναι δύσκολο να γνωρίζουν ποιον ή τι να εμπιστευτούν.

Εδώ, θα μιλήσουμε για το πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να μεγαλώσει ώστε να είναι ένα άτομο που πραγματικά θα συμπαθείτε χωρίς να χάσετε τον εαυτό σας στη διαδικασία.

Καλά νέα: Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για το πως να μεγαλώσετε ολόσωστα ένα παιδί.

Για να μεγαλώσουμε ένα αυτόνομο παιδί με υψηλή αυτοεκτίμηση, είναι πιο αποτελεσματικό να είμαστε αυθεντικοί παρά αυταρχικοί. Θέλετε το παιδί σας να σας ακούει, να σας σέβεται και να σας εμπιστεύεται παρά να σας φοβάται. Θέλετε να είστε υποστηρικτικοί, αλλά όχι οι γονείς που ελέγχουν και ανακατεύονται στα πάντα.

Όλα αυτά τα πράγματα είναι εύκολο να τεθούν ως στόχοι, αλλά δύσκολο να επιτευχθούν. Πώς θα βρείτε τη σωστή ισορροπία;

Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, οι προκλήσεις διαφοροποιούνται χρόνο με τον χρόνο, αλλά η προσέγγισή σας πρέπει να είναι συνεπής, σταθερή και στοργική. Βοηθήστε το παιδί σας να μάθει ότι μέσα από την εμπειρία και την προσπάθεια θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και θα μάθει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις.

Αξιολογήστε τις προσδοκίες σας σχετικά με το τι μπορεί να κάνει το παιδί σας, είτε έχετε ένα βρέφος που μαθαίνει να κοιμάται όλη τη νύχτα, είτε ένα μικρό παιδί που δεν θέλει να αφήσει το παιχνίδι, ή ένα μεγαλύτερο παιδί που μαθαίνει πως να επιλύει συγκρούσεις.

Θυμηθείτε, δεν υπάρχει κανένας σωστός τρόπος για να μεγαλώσετε ένα παιδί. Κάντε το καλύτερό σας, εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και απολαύστε τη συντροφιά του μικρού ανθρώπου στη ζωή σας.

Κατακτώντας τα βασικά

1.Πώς να βάλετε ένα μωρό για ύπνο

Από την αρχή, τα μωρά διαφέρουν πολύ στις συνήθειες ύπνου τους. Και οι γονείς, επίσης, διαφέρουν ως προς το πώς αντιμετωπίζουν τις διακεκομμένες νύχτες.

Υπάρχουν δύο γενικές σχολές Εκείνη που μας λέει να ηρεμούμε το μωρό μας όταν ξυπνάει μέσα στην νύχτα και εκείνη που προτείνει το αντίθετο, δηλαδή να αφήνουμε το μωρό να το ξαναπάρει μόνο του ο ύπνος.

Εκείνοι που πιστεύουν στην εκπαίδευση ύπνου, συμπεριλαμβανομένων πολλών εμπειρογνωμόνων στον ύπνο, θα υποστηρίξουν ότι βοηθώντας τα μωρά να μάθουν να κοιμούνται μόνα τους και να χαλαρώσουν στον ύπνο όταν ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα τα βοηθήσει μελλοντικά να αποκτήσουν ζωτικές δεξιότητες για άνεση και ανεξαρτησία.

Δύο τεχνικές για αυτό είναι:

  1. Τα μωρά επιτρέπεται να κλαίνε για σύντομα, καθορισμένα διαστήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας
  2. Οι γονείς καθυστερούν να βάλουν για ύπνο το μωρό, έτσι ώστε το παιδί να κουραστεί και να αποκοιμηθεί μόνο του

Πολλοί γονείς αναφέρουν ότι αυτές οι στρατηγικές βελτιώνουν τον τρόπο ύπνου των παιδιών τους, καθώς και τις δικές τους. Αλλά υπάρχουν και γονείς που βρίσκουν την ιδέα να αφήσουν ένα μωρό να κλαίει τη νύχτα υπερβολικά σκληρά.

Ό, τι κι αν προσπαθήσετε, θυμηθείτε, μερικά μωρά, ανεξάρτητα από το τι κάνετε, έχουν το δικό τους πρόγραμμα. Οι γονείς πρέπει από την άλλη να γνωρίζουν τι μπορεί να προκαλέσει η στέρηση ύπνου στους ίδιους και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις δικές τους ανάγκες ύπνου.

Επομένως, ζητήστε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε, από τον παιδίατρό σας ή από έναν αξιόπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειας.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, οι κανόνες σχετικά με τον ύπνο είναι σαφέστεροι: Απενεργοποιήστε τις συσκευές, διαβάστε δυνατά την ώρα του ύπνου και δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα που θα βοηθήσει τα μικρά παιδιά να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν. Η καθιέρωση ρουτίνας ύπνου θα είναι ακόμη πιο σημαντική καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν και αναμένεται να είναι ξύπνια και σε εγρήγορση κατά τις σχολικές ώρες.

Ο επαρκής ύπνος σε τακτική βάση θα βοηθήσει την ακαδημαϊκή απόδοση των παιδιών σχολικής τάξης και την κοινωνική συμπεριφορά τους.

Η διατήρηση των οθονών έξω από την κρεβατοκάμαρα και η απενεργοποίηση τους πριν από τον ύπνο γίνεται όλο και πιο σημαντική καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά - και είναι και μια συνήθεια που βοηθάει και τους ενήλικες.

Καθώς το παιδί σας φτάνει στην εφηβεία, θα μπορεί να μένει ξύπνιο πιο πολλές ώρες και να κοιμάται αργότερα από οτι στο παρελθον. Παρόλα αυτά τα σχολεία πάντα ξεκινούν στις οκτώ το πρωί!

Ετσι λοιπόν, μια καλή «συνήθεια ύπνου», ειδικά όσον αφορά στην απομάκρυνση των ηλεκτρονικών συσκευών πριν την κατάκλιση, στο δωμάτιο, ακόμη και στο κρεβάτι, μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους να αποσυνδεθούν και να έχουν έναν επαρκή ύπνο.

Λαμβάνοντας σοβαρά τον ύπνο, ως ζωτικό συστατικό της υγείας και της ευτυχίας, οι γονείς στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα στα παιδιά σε κάθε ηλικία.

Συνεχίζεται...

Πηγή: www.nytimes.com