10 τύποι γονέων που οι δάσκαλοι “μισούν” κρυφά

Οι περισσότεροι γονείς είναι φανταστικοί, αλλά μερικοί κάνουν τους καθηγητές να ονειρεύονται το επόμενο καλοκαίρι πριν ακόμη ξεκινήσει το έτος.

Το αγαπημένο μου τελετουργικό επιστροφής στο σχολείο ως δασκάλου πρώτης τάξης είναι να τοποθετώ τρυφερά ετικέτες ονομάτων στα θρανία των μαθητών μου. Σκέφτομαι για κάθε παιδί, πώς θα επηρεάσω τη ζωή τους και πώς εκείνα θα επηρεάσουν τη δική μου, μέσα στη χρονιά. Ενώ είμαι ενθουσιασμένος που συναντώ τους νέους μαθητές μου, είμαι επίσης νευρικός όταν συναντώ τους γονείς τους. Και δεν είμαι ο μόνος. Δάσκαλοι που γνωρίζω, χαρακτηρίζουν την γνωριμία με τους νέους μαθητές ως το καλύτερο μέρος της διδασκαλίας και την γνωριμία με τους γονείς τους ως το χειρότερο μέρος της διδασκαλίας.

Μην με παρεξηγήσεις. Η πλειοψηφία των γονέων στην τάξη μου είναι φανταστική, αλλά μερικά στερεότυπα γονέων εμφανίζονται πάντα, κάθε χρόνο και με κάνουν, κρυφά, να ονειρεύομαι το καλοκαίρι πριν ακόμη ξεκινήσει το έτος. Επιτρέψτε μου να παρουσιάσω τους κορυφαίους 10 τύπους γονέων που κάθε δάσκαλος, “μισεί” κρυφά.:

1. Ο γονέας του πρίγκηπα

Ναι, το παιδί σας είναι ξεχωριστό, αλλά και κάθε άλλος μαθητής στην τάξη μου. Όχι, το παιδί σας δεν είναι αρκετά ξεχωριστό ώστε να μην χρειάζεται να κάνει την εργασία του, να είναι στην ώρα του ή να ακολουθεί τις διαδικασίες στην τάξη. Το καταλαβαίνω. Είμαι και γονέας. Τα παιδιά μου είναι ο κόσμος μου, αλλά οι γονείς πρέπει να αντιληφθούν ότι οι κανόνες ισχύουν για όλα τα παιδιά, ακόμη και για τα δικά τους. Αυτοί είναι οι ίδιοι γονείς που είναι πεπεισμένοι ότι το μικρό τους πολύτιμο πλάσμα, δεν μπορεί να κάνει λάθος - ποτέ

2. Ο γονέας με το μαγικό ραβδί

Όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν καλά στο σχολείο, αλλά αυτός ο γονέας θέλει υψηλότερους βαθμούς και βελτιωμένα επίπεδα ανάγνωσης χωρίς να χρειάζεται το παιδί του να καταβάλει περισσότερη προσπάθεια. Ενώ τους εχω εξηγησει πόσο μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους αν κάνουν μαζί τους την ανάγνωση, εξακολουθούν να αναζητούν εύκολες λύσεις όπου δεν χρειάζεται να εμπλακούν.

3. Ο γονέας - καρφί

Είναι μια φυσιολογική μέρα μετά το σχολείο, αλλά αντί να προετοιμάζομαι για την επόμενη μέρα, κλήθηκα στο γραφείο του διευθυντή. Προσπαθώ να σκεφτώ γιατί, αλλά δεν βρίσκω κάποιο λόγο. Τελικά μαθαίνω ότι είμαι θύμα ενός γονέα. Αυτός έχει πρόβλημα με κάτι που συνέβη στην τάξη μου, αλλά παραλείπει το βήμα του να έρθει να μου μιλήσει και πηγαίνει κατευθείαν στο αφεντικό μου. Δεν είμαι απλώς απογοητευμένος που κλήθηκα στο γραφείο του διευθυντή, αλλά είμαι απογοητευμένος που η συνομιλία μεταξύ μας δεν ήταν η πρώτη επιλογή του γονέα.

4. Ο γονέας - drone

Είναι αυτός ο γονέας “κλώνος” ο οποίος τελειοποίησε την τέχνη της τηλεμεταφοράς; Είναι παντού! Βρίσκεται στο πίσω μέρος της τάξης για πολλές ώρες μετά την συνάντηση μου με τους γονείς των μαθητών. Είναι έξω από την πόρτα του σχολείου σε κάθε διάλειμμα. Αυτοί οι γονείς δεν φαίνεται να είναι σε θέση να δώσουν στα παιδιά τους το “χώρο” να εκπαιδευτούν, να προσπαθήσουν μόνα τους ή ακόμα και να κάνουν μερικά λάθη.

5. Ο Γονέας- Φάντασμα

Το όνομα αυτού του γονέα βρίσκεται στον καταλογο μου, αλλά υπάρχει πραγματικά; Αυτός ο γονέας δεν εμφανίζεται πουθενά και είναι κάτι που με στεναχωρεί γιατί ξέρω ότι οι γονείς που δείχνουν ενδιαφέρον κάνουν επιτυχημένους μαθητές. Και πάλι, καταλαβαίνω πώς είναι να είσαι εργαζόμενος γονέας, αλλά εύχομαι να μπορούσε να παρευρεθεί, έστω, σε μια συνάντηση γονέων ή να με καλέσει για να με ρωτήσει, πως πάει το παιδί του στα μαθήματα..

6. Ο γονέας χωρίς όρια

Αν λάβω ένα μήνυμα κειμένου στις 11 το βράδυ., δεν χρειάζεται καν να ελέγξω ποιος είναι. Ξέρω ότι είναι ο γονέας χωρίς όρια, ο οποίος, "απλώς ελέγχει" κάτι για την επόμενη μέρα. Κάθε φορά που ελέγχω το email μου, έχω τουλάχιστον ένα μήνυμα ή έξι από αυτόν τον γονέα. Δεν είναι απλά σύντομες σημειώσεις. μοιάζουν περισσότερο με άρθρα. Αν έχω πάει στο μπάνιο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος μου, είμαι σίγουρος ότι αυτός ο γονέας θα με βρει για να μιλήσουμε

7. Οι ανταγωνιζόμενοι γονείς επιμέλειας

Αυτό το ζευγάρι γονέων είναι ένα δυναμικό δίδυμο καταστροφής, οι οποίοι μοιράζονται την επιμέλεια αλλά παλεύουν για οτιδήποτε άλλο. Φαίνονται να είναι σε έναν αγώνα για να δουν πώς μπορούν να κάνουν τους εαυτούς τους να φαίνονται οι καλύτεροι, ενώ κάνουν τους άλλους να φαίνονται οι χειρότεροι. Δεν είναι ποτέ στο ίδιο μήκος κύματος και είναι προφανές ότι η επικοινωνία για το τι συμβαίνει στο σχολείο δεν είναι ποτέ εποικοδομητική. Σε αυτόν τον αγώνα, το παιδί είναι πάντα ο ηττημένος.

8. Ο γονέας- προϊστάμενος

Αυτός ο γονέας φέρνει μια επιχειρηματική “αίσθηση” στην τάξη και θέλει να βεβαιωθεί ότι ξέρω ότι η θέση μου στην ιεραρχία είναι κάπου κάτω από αυτόν. Αυτός ο γονέας με βλέπει όχι ως δάσκαλο,αλλά ως υπάλληλο του. Είναι θέμα χρόνου προτού να πει "Πληρώνω φόρους, οπότε είμαι το αφεντικό σου."

9. Ο Γονέας Hater

Δεν είμαι σίγουρος τι συνέβη στο παρελθόν για να κάνει αυτόν τον γονέα να μισεί τους δασκάλους, αλλά το μίσος είναι πραγματικό. Αυτός ο γονέας πιστεύει ότι αυτή είναι μια ξεκούραστη δουλειά ή ότι την κάνω μόνο και μόνο επειδή δεν δουλεύω τα καλοκαίρια. Ή χειρότερα, πιστεύει ότι περνάω χρόνο ψάχνοντας τρόπους για να κανω τους μαθητές μου να υποφέρουν.

10. Ο Γονέας-Τραγωδία

Ο ρόλος αυτού του γονέα είναι να πάρει ένα δευτερεύον σχολικό συμβάν και να το τραβήξει στα άκρα με φωνές και απειλές.. Για ποικιλία, μερικές φορές υπάρχουν κλάματα, αλλά πάντα υπάρχει πολύ δράμα. Δεν έχει τελειώσει έως ότου εμπλακείι η σχολική επιτροπή και κάθε γονέας στην παιδική χαρά έχει ακούσει για την αδικία που τον βρήκε.

Πηγή: https://www.parents.com/