25η Μαρτίου - Χειροτεχνίες

Φέτος την Εθνική μας Εορτή θα τη γιορτάσουμε ο καθένας από το σπίτι του. Κάποιες δασκάλες, προσπαθώντας να κρατήσουν τα παιδιά στο πνεύμα του σχολείου, αλλά δίνοντας και ιδέες στους γονείς, μας έστειλαν κάποιες απλές ιδέες για απασχόληση των παιδιών και σύνδεση με την 25η Μαρτίου.

Απευθύνονται σε παιδιά 4 - 5 ετών.

Χειροτεχνία-Εικαστικά: Φτιάξε τη σημαιούλα σου με το δικό σου ξεχωριστό τρόπο και με τα υλικά που έχεις διαθέσιμα στο σπίτι! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλαστελίνη, τουβλάκια, καπάκια, να χρωματίσεις με τους μαρκαδόρους και τα χρώματά σου ή να κατασκευάσεις τη σημαία σου με χαρτόνια σε μπλε και άσπρο χρώμα.

Λογικομαθηματική Δραστηριότητα: Τώρα που κατασκεύασες τη δική σου σημαία προσπάθησε να μετρήσεις πόσες είναι οι μπλε λωρίδες της και πόσες οι άσπρες.

Φιλαναγνωστική Δράση: Ένα από τα πιο γνωστά παιδικά βιβλία που έχουν γραφτεί για την Ελληνική Επανάσταση είναι "Τα Ελληνάκια" της Ευγενίας Φακίνου. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε το παραμύθι. Συζητήστε με τη μαμά και το μπαμπά αυτό που σας άρεσε περισσότερο από την αφήγηση και προσπάθησε να ζωγραφίσεις με τα χρώματά σου το Γιώργη ή τη Μαρία που πρωταγωνιστούν στην ιστορία.