Posted by admin 09/09/2018 0 Comment(s)

Η αλήθεια είναι ότι τα αγαπώ τα πρώτα άρθρα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.. 

Τα αγαπώ γιατί μου θυμίζουν την ανεμελιά των διακοπών, την αλμύρα της θάλασσας και τα ηλιοβασιλέματα που προσπαθούσα να δείξω στα παιδιά μου, τα τηλέφωνα που δεν χτυπάνε συνέχεια, τα παιδιά που παίζουνε στη θάλασσα με τα κουβαδάκια, τα βιβλία που βρίσκονται δίπλα στο κομοδίνο με στόχο να τα διαβάσω, τα παιδιά που ενθουσιάζονται όταν ακούνε ότι θα βγούνε έξω να κάνουν ποδήλατο ή πατίνι.. 

Μου αρέσει λοιπόν πάντα να υπενθυμίζω στον εαυτό μου  μικρές πρακτικές συμβουλές που θα με βοηθήσουν να προσαρμοστώ πιο γρήγορα στη νέα σχολική χρονιά.. 
Όπως χρειάζομαι χρόνο προσαρμογής και εγώ μετά τις διακοπές, έτσι χρειάζονται και τα παιδιά, οπότε λίγη ελαστικότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Να θυμάμαι να είμαι ευέλικτη στα θέλω των παιδιών.. Είναι Σεπτέμβριος ακόμα και τα παιδιά χρειάζονται χρόνο.. 

 

Έλεγχος… Μαγική λέξη ανάμεσα στα θέλω, στα πρέπει, στα πρόσεχε και στην ανάγκη για ασφάλεια των παιδιών… Είναι πάντα απαραίτητος, χωρίς υπερβολές όμως.. 
Κοινός χρόνος.. Να θυμάμαι ότι στις διακοπές τα παιδιά απολάμβαναν τον κοινό χρόνο με εμένα και τον μπαμπά τους.. Ξαφνικά λοιπόν θα βρεθούνε πίσω στο πρόγραμμα και στις υποχρεώσεις.. Άρεσε όμως και σε μένα αυτό ο κοινός χρόνος.. οπότε ίσως πρέπει να προσπαθήσω πιο δυναμικά για τον κοινό μας χρόνο..
Φωτογραφίες.. Να προσπαθώ να υπενθυμίζω στα παιδιά μου όμορφες στιγμές των διακοπών και να τα κινητοποιώ να μοιραζόμαστε σκέψεις και συναισθήματα.. 
Κοινές δραστηριότητες.. Δεν μου αρέσει απλά να μεταφέρω τα παιδιά μου από τη μία δραστηριότητα στην άλλη.. Θέλω να συμμετέχω σε αυτές και εγώ με κάποιον τρόπο..
Διαχείριση άγχους.. Ξαφνικά από την ανεμελιά των διακοπών, βρίσκομαι αντιμέτωπη με όλες τις υποχρεώσεις που αρχίζουν να τρέχουν.. Για να μπορέσω να διαχειριστώ το άγχος μου, πρέπει να βρίσκω και λίγο χρόνο για μένα

 


Διαχείριση χρόνου.. Καλός χρονικός προγραμματισμός και οργάνωση προτεραιοτήτων είναι πάντα χρήσιμα εργαλεία.. 
Διαχείριση πανικού για εύρεση δραστηριοτήτων για τα παιδιά μας… Κάθε φορά που μιλάω με άλλες μαμάδες, νιώθω ότι μπαίνουμε όλοι σε έναν αγώνα να γεμίσουμε τον χρόνο των παιδιών μας με πολλές δραστηριότητες… ίσως με πολύ περισσότερες δραστηριότητες από αυτές που μπορούν να διαχειριστούν και να αντέξουν τα παιδιά μας.. 
Γλυκιά απραξία… Την λατρεύω αυτή τη φράση της Francoise Heritier.. Γλυκιά απραξία.. Χρόνος πολύτιμος.. Εγώ με τα παιδιά μου… Χρόνος απαραίτητος για να υπενθυμίζω σε μένα και σε αυτά ότι κάθε στιγμή είναι πολύτιμη.. 

 

Θυμηθείτε να δίνετε αξία στον εαυτό σας….Γιατί αν δεν του δώσετε εσείς, δεν θα σας δώσει κανένας την αξία που σας αρμόζει..

 

 

Μην διστάζετε να μας στέλνετε τους προβληματισμούς σας για θέματα που θέλετε να αναλύσουμε και να συζητήσουμε. Περιμένω με ανυπομονησία τις προτάσεις σας στο info@firstimemommy.gr

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ελένη Σολταρίδου είναι ψυχολόγος, με δύο γραφεία ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα. Έχει αποφοιτήσει με άριστα από το τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιά στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Υγείας. 
Έχει ολοκληρώσει κύκλο ψυχοθεραπείας στη Διαχείριση των Αγχωδών Διαταραχών και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία. Είναι υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επαγγελματικά ασχολείται με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών τόσο στο αντικείμενο της Ψυχολογίας, όσο και στο αντικείμενο της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων.Είναι επιστημονικός συνεργάτης εταιριών, είναι υπεύθυνη συγγραφής άρθρων για το Γραφείο Διασύνδεσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.Λατρεύει την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και την αρθρογραφία. Άρθρα της δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης. Μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και στο Linkedin

Write a Comment