This site uses cookies to offer you a better browsing experience. - Information

Μια μαμά κουρασμένη που σκέφτεται συνέχεια..

Posted by admin 11/07/2018 0 Comment(s)

Κουράστηκα… Είμαι πραγματικά κουρασμένη… 

Τι μπορεί άραγε να κρύβεται πίσω από τη φράση αυτής της μαμάς, που ακούστηκε χαμηλόφωνα και σχεδόν ενοχικά; 

 

 

….Αλήθεια, δεν ξέρω πότε ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκα ένα βράδυ χωρίς διακοπές. 
….Δεν ξέρω , πότε ήταν η τελευταία φορά που έκατσα να φάω και δεν σηκώθηκα είτε για να πω στα παιδιά μου να μην τρέχουν είτε γιατί δεν είχαν φάει το φαγητό τους και έτρεχαν να παίξουν με τους φίλους τους. 
….Δεν ξέρω πότε ήταν η τελευταία φορά που άφησα τον εαυτό μου ελεύθερο να απολαύσει στιγμές, χωρίς να υπάρχει μία σκέψη στο μυαλό μου ή το επόμενο πράγμα που έπρεπε να κάνω, ουσιαστικά χωρίς να έχω τελειώσει καν το προηγούμενο. 
… Ορισμένες φορές δεν θέλω να μιλήσω σε κανέναν, δεν θέλω να κουνήσω το κεφάλι μου, και φυσικά δεν έχω διάθεση για σεξ..
… Δεν ξέρω πότε θα είναι η επόμενη φορά που θα ακούσω κάποιον να μου λέει «ηρέμησε, θα περάσουν όλα αυτά, φάση  είναι» και δεν θα του φωνάξω, μην μπορώντας να συγκρατήσω τον εαυτό μου..
Και η αλήθεια είναι ότι μετράω τα λεπτά μέχρι την επόμενη φορά που θα με πάρουν τηλέφωνο για να με ρωτήσουν κάτι από τη δουλειά μου, που ταυτόχρονα πρέπει να σκεφτώ να βάλω πλυντήριο ρούχων και πιάτων, που θα χρειαστεί είτε εγώ να αδειάσω το στεγνωτήριο είτε να το πω στο σύζυγό μου να το κάνει, που θα πρέπει να υπενθυμίσω στον εαυτό μου να μην ξεχάσει να σβήσει το μάτι της κουζίνας και να σκεφτώ εάν έχουμε τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξω το φαγητό για αύριο και το κέηκ που πρέπει να πάρουν τα παιδιά μαζί τους στο σχολείο. Και οι εκκρεμότητες απλά αυξάνονται… 

 

 

 

Μερικές μόνο από τις σκέψεις των μαμάδων.. 
Και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ότι οι μπαμπάδες δεν σκέφτονται. Φυσικά και σκέφτονται.. 
Απλά οι μαμάδες σκέφτονται τα πάντα νιώθουν ότι έχουν την ευθύνη για τα πάντα και ίσως και οι μπαμπάδες να σκέφτονται με αυτό τον τρόπο.. 

 

 

Σκέψεις των μαμάδων λοιπόν.. Και η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό είναι πραγματικά εξαντλητικό.. 
Εξαντλητικό γιατί νιώθεις ότι ποτέ δεν σταματάει το μυαλό σου για να ξεκουραστεί πραγματικά και γιατί νιώθεις ότι έχεις την ευθύνη όλων των πραγμάτων.. Η λέξη ευθύνη είναι πολύ ουσιαστική.. Το αίσθημα της ευθύνης όμως ποτέ δεν θα σταματήσει.. Γι’ αυτό….
Αυτό που απαιτείται είναι να φροντίσετε τον εαυτό σας. Φροντίστε τον..

 

 

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε κάθε βοήθεια που σας προσφέρεται ή μπορεί να σας προσφερθεί
Οργανώστε τον χρόνο σας έτσι ώστε τις ώρες που τα παιδιά είναι στο σχολείο ή κοιμούνται να ξεκουράζεστε και εσείς ή να κάνετε κάτι το οποίο θα σας χαλαρώσει. 

 

 

Δεν πειράζει να αφήσετε κάποια δουλειά για την επόμενη μέρα.. Ορίστε ποια είναι η προτεραιότητά σας: το σφουγγάρισμα ή εσείς; 
Μην κοιμάστε αργά.. Δεν έχει νόημα να είστε καθημερινά με 4 ή με 5 ώρες ύπνο, για να έχετε ένα καθαρό σπίτι.. γιατί στην πραγματικότητα θα είστε τόσο κουρασμένη που δεν θα μπορείτε να το απολαύσετε

 

 

Ζητήστε από τη μαμά σας ή την πεθερά σας ή από οποιονδήποτε άλλον θέλετε ένα μαγειρεμένο φαγητό, για να μην έχετε την ευθύνη του μαγειρέματος για μία μέρα
 

 

Μιλήστε με το σύζυγό σας και εμπλέξτε τον σε αυτά που είναι να γίνουν .. Μην ξεκινήσετε να συζητάτε πόσα πράγματα κάνει ο ένας και πόσα ο άλλος, εστιάστε απλά σε αυτά που πρέπει να γίνουν.. και.. 
 

 

Ξεκλέψτε λίγο χρόνο για να απολαύσετε στιγμές με μία φίλη σας ή για να πιείτε ένα ποτήρι καφέ, χωρίς σκέψεις και χωρίς άλλα πράγματα που θα γίνονται ταυτόχρονα.. 

 

 

Θυμηθείτε να δίνετε αξία στον εαυτό σας….Γιατί αν δεν του δώσετε εσείς, δεν θα σας δώσει κανένας την αξία που σας αρμόζει..

Μην διστάζετε να μας στέλνετε τους προβληματισμούς σας για θέματα που θέλετε να αναλύσουμε και να συζητήσουμε. Περιμένω με ανυπομονησία τις προτάσεις σας στο info@firstimemommy.gr

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ελένη Σολταρίδου είναι ψυχολόγος, με δύο γραφεία ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα. Έχει αποφοιτήσει με άριστα από το τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιά στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Υγείας. 
Έχει ολοκληρώσει κύκλο ψυχοθεραπείας στη Διαχείριση των Αγχωδών Διαταραχών και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία. Είναι υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 
Επαγγελματικά ασχολείται με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών τόσο στο αντικείμενο της Ψυχολογίας, όσο και στο αντικείμενο της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων.Είναι επιστημονικός συνεργάτης εταιριών, είναι υπεύθυνη συγγραφής άρθρων για το Γραφείο Διασύνδεσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.Λατρεύει την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και την αρθρογραφία. Άρθρα της δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης. Μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και στο Linkedin

Write a Comment