Blog

 1. Όταν το παιδί σας αρνείται να φάει: Πώς να το χειριστείτε…

  Η άρνηση των παιδιών να φάνε ένα κανονικό γεύμα είναι μια ενοχλητική, αλλά και αρκετά συνηθισμένη φάση. Διαβάστε παρακάτω πως να “επιβιώσετε” όταν το παιδί σας αρνείται να φάει:

  Share post:
 2. 10 τύποι γονέων που οι δάσκαλοι “μισούν” κρυφά

  Οι περισσότεροι γονείς είναι φανταστικοί, αλλά μερικοί κάνουν τους καθηγητές να ονειρεύονται το επόμενο καλοκαίρι πριν ακόμη ξεκινήσει το έτος.

  Δάσκαλοι που γνωρίζω, χαρακτηρίζουν την γνωριμία με τους νέους μαθητές ως το καλύτερο μέρος της διδασκαλίας και την γνωριμία με τους γονείς τους ως το χειρότερο μέρος της διδασκαλίας.

   

  Share post:
 3. Πώς η χαλαρότητα του καλοκαιριού συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών.

  Αφήστε τα παιδιά να βαρεθούν το καλοκαίρι, συμβουλεύουν οι ψυχολόγοι. Η χαλαρότητα και η πλήξη μπορούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα
  Share post:
 4. Πέντε ευχάριστες δραστηριότητες μάθησης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά.

  Στην περίοδο των διακοπών, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να περάσουν περισσότερες ώρες με την οικογένειά τους, να ασχοληθούν με άλλες πιο ευχάριστες δραστηριότητες, να ωριμάσουν σωματικά και συναισθηματικά, ώστε όταν επιστρέψουν στο σχολείο να έχουν περισσότερα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις σχολικές απαιτήσεις.
  Share post:
 5. Ένας πλήρης καλοκαιρινός οδηγός για ξέγνοιαστες & ασφαλείς διακοπές με τα παιδιά μας!

  Πώς θα προετοιμαστείτε κατάλληλα για τις διακοπές; Πότε μπορεί το παιδί σας να κάνει το πρώτο του μπάνιο; Τι πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο των διακοπών και τι κάνουμε σε περίπτωση μικροατυχημάτων; Σε όλες αυτές και σε πολλές ακόμα απορίες μας απάντησε η παιδίατρος Νικολέτα-Χριστίνα Κάσσου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος στην Ευρωκλινική Παίδων
  Share post:
 6. Αυτοφροντίδα ή γαϊδουροσύνη;

  Τις προάλλες, σε ένα φιλικό γεύμα μια γνωστή μου μου έκανε την εξής ερώτηση: "Για πες μου τώρα μιας και είσαι ψυχολόγος…Γιατί παρατηρείται το φαινόμενο των ανθρώπων που πηγαίνουν για ψυχοθεραπεία και καταλήγουν να γίνονται κοινώς γαϊδούρια;" H ερώτηση αρκετά ρητορική, η απάντηση πολύπλοκη.
  Share post:
 7. Σύνθημα κινδύνου και άλλοι 7 βασικοί κανόνες ασφάλειας που πρέπει να μάθουμε στα παιδιά

  Mε αφορμή την πιο σκληρή είδηση που ακούσαμε τον τελευταίο καιρό, την εξαφάνιση της μικρής Μαρκέλλας θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικούς πολύ βασικούς κανόνες που ως γονείς οφείλουμε να τηρήσουμε και οδηγίες για να εξηγήσετε στα παιδιά σας πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους. Πλέον τα παιδιά έρχονται σε επαφή με αγνώστους όχι μόνο στο δρόμο και σε δημόσιους χώρους, αλλά και μέσα από το διαδίκτυο, ακόμα και από μικρές ηλικίες. Πώς θα τα προστατεύσουμε από κινδύνους χωρίς να πυροδοτήσουμε φοβίες;
  Share post:
 8. 61 έξυπνες ερωτήσεις για να σας απαντήσει το παιδί σας.

  Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μικρά παιδιά κάνουν πάνω από 300 ερωτήσεις κάθε μέρα. Αν και αρκετές φορές γίνεται ενοχλητικό, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι  η απάντηση στις ερωτήσεις των παιδιών, κρατά πραγματικά το μυαλό τους ανοιχτό, λέει ο συγγραφέας και ειδικός γονέων Michele Borba, Ed.D. Επιτρέπει επίσης στα παιδιά να γνωρίζουν ότι η φαντασία και η περιέργεια είναι υπέροχα πράγματα.
  Share post:
 9. Όταν το παιδί είναι αντιδραστικό: Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης

  Πολλές φορές οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με τη συστηματική αδιαφορία, την αντίδραση ή την απόρριψη των υποχρεώσεων που έχει ένα παιδί. Το παιδί αρνείται να υπακούσει, κάνει το δικό του, δεν αποδέχεται κανέναν συμβιβασμό. Με την άρνηση το παιδί προσπαθεί να διακηρύξει την ανεξαρτησία του, να ελέγξει τον κόσμο των μεγάλων. Είναι μια στιγμή σύγκρουσης, όχι πάντα εύκολη για τους γονείς να τη διαχειριστούν.
  Share post:
 10. Γιατί είναι σημαντικό να περνάμε χρόνο με τα παιδιά

  Αναζητούμε δραστηριότητες, δημιουργικές ασχολίες, έξυπνα παιχνίδια. Όμως η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος μας είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας. Διαβάστε παρακάτω πως ευεργετούνται τα παιδιά όταν περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους:
  Share post:
Posts loader