Ιστολόγιο

 1. Τα «παιδιά του ουράνιου τόξου» | Όταν, μετά το σκοτάδι, έρχεται ένα πολύχρωμο φως

  «Μωρό του ουράνιου τόξου» αποκαλείται, σε μετάφραση του αγγλόφωνου όρου «rainbow baby», αυτό που έρχεται έπειτα από μια αποβολή, θνησιγένεια, ακόμα και τον θάνατο ενός νεογέννητου

  Share post:
 2. Μοντέρνοι γονείς - θέμα “φαγητό”

  Ένα από τα πιο βασικά θέματα της ανατροφής των παιδιών είναι η θρέψη...

  Τα μικρά παιδιά διαφέρουν πολύ στον τρόπο που τρώνε. Μερικά μπορουν να φάνε οτιδήποτε και άλλα είναι πολύ επιλεκτικά και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για σας να τα ταΐσετε.

  Share post:
 3. Πως να γίνετε μοντέρνοι γονείς

  Όλοι θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι γονείς που μπορούμε να είμαστε για τα παιδιά μας, αλλά υπάρχουν συχνά αντιφατικές συμβουλές για το πώς να μεγαλώσουμε ένα παιδί  ευγενικό και επιτυχημένο. Εδώ, θα μιλήσουμε για το πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να μεγαλώσει ώστε να είναι ένα άτομο που πραγματικά θα συμπαθείτε χωρίς να χάσετε τον εαυτό σας στη διαδικασία.
  Share post:
 4. Όταν το παιδί σας αρνείται να φάει: Πώς να το χειριστείτε…

  Η άρνηση των παιδιών να φάνε ένα κανονικό γεύμα είναι μια ενοχλητική, αλλά και αρκετά συνηθισμένη φάση. Διαβάστε παρακάτω πως να “επιβιώσετε” όταν το παιδί σας αρνείται να φάει:

  Share post:
 5. 10 τύποι γονέων που οι δάσκαλοι “μισούν” κρυφά

  Οι περισσότεροι γονείς είναι φανταστικοί, αλλά μερικοί κάνουν τους καθηγητές να ονειρεύονται το επόμενο καλοκαίρι πριν ακόμη ξεκινήσει το έτος.

  Δάσκαλοι που γνωρίζω, χαρακτηρίζουν την γνωριμία με τους νέους μαθητές ως το καλύτερο μέρος της διδασκαλίας και την γνωριμία με τους γονείς τους ως το χειρότερο μέρος της διδασκαλίας.

   

  Share post:
 6. Πώς η χαλαρότητα του καλοκαιριού συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών.

  Αφήστε τα παιδιά να βαρεθούν το καλοκαίρι, συμβουλεύουν οι ψυχολόγοι. Η χαλαρότητα και η πλήξη μπορούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα
  Share post:
 7. Πέντε ευχάριστες δραστηριότητες μάθησης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά.

  Στην περίοδο των διακοπών, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να περάσουν περισσότερες ώρες με την οικογένειά τους, να ασχοληθούν με άλλες πιο ευχάριστες δραστηριότητες, να ωριμάσουν σωματικά και συναισθηματικά, ώστε όταν επιστρέψουν στο σχολείο να έχουν περισσότερα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις σχολικές απαιτήσεις.
  Share post:
 8. Ένας πλήρης καλοκαιρινός οδηγός για ξέγνοιαστες & ασφαλείς διακοπές με τα παιδιά μας!

  Πώς θα προετοιμαστείτε κατάλληλα για τις διακοπές; Πότε μπορεί το παιδί σας να κάνει το πρώτο του μπάνιο; Τι πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο των διακοπών και τι κάνουμε σε περίπτωση μικροατυχημάτων; Σε όλες αυτές και σε πολλές ακόμα απορίες μας απάντησε η παιδίατρος Νικολέτα-Χριστίνα Κάσσου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος στην Ευρωκλινική Παίδων
  Share post:
 9. Αυτοφροντίδα ή γαϊδουροσύνη;

  Τις προάλλες, σε ένα φιλικό γεύμα μια γνωστή μου μου έκανε την εξής ερώτηση: "Για πες μου τώρα μιας και είσαι ψυχολόγος…Γιατί παρατηρείται το φαινόμενο των ανθρώπων που πηγαίνουν για ψυχοθεραπεία και καταλήγουν να γίνονται κοινώς γαϊδούρια;" H ερώτηση αρκετά ρητορική, η απάντηση πολύπλοκη.
  Share post:
 10. Σύνθημα κινδύνου και άλλοι 7 βασικοί κανόνες ασφάλειας που πρέπει να μάθουμε στα παιδιά

  Mε αφορμή την πιο σκληρή είδηση που ακούσαμε τον τελευταίο καιρό, την εξαφάνιση της μικρής Μαρκέλλας θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικούς πολύ βασικούς κανόνες που ως γονείς οφείλουμε να τηρήσουμε και οδηγίες για να εξηγήσετε στα παιδιά σας πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους. Πλέον τα παιδιά έρχονται σε επαφή με αγνώστους όχι μόνο στο δρόμο και σε δημόσιους χώρους, αλλά και μέσα από το διαδίκτυο, ακόμα και από μικρές ηλικίες. Πώς θα τα προστατεύσουμε από κινδύνους χωρίς να πυροδοτήσουμε φοβίες;
  Share post:
Posts loader